Home Antennes    Digi-Interfaces    Diversen    Foto's    Gastenboek    Linken    Tuners

 

Interface voor Icom IC7400

Deze interface is voor besturing via het CAT systeem (bovenste gedeelte). Het onderste gedeelte is de interface om via de geluidskaart van de PC signalen over te brengen van en naar de tranceiver.
In deze interface is geen PTT-schakeling opgenomen omdat de besturing via Mixw2, de zender op zenden wordt geschakeld door het CAT systeem.

Gegevens voor instelling van Mixw2 staan boven aan de tekening.

 

Hier de schakeling waarbij wel een PTT schakeling is toegevoegd om de schakeling meer universeel te maken voor andere besturings programma’s. Tevens zijn alle aansluitingen via de microfoonplug uitgevoerd.

 

 

 

 

Bij galvanische koppeling tussen computer en tranceiver kunnen aardlussen ontstaan die voor allerlei vervelende verschijnselen kun-nen zorgen. Door nu die galvanische koppeling te scheiden kunnen die problemen worden opgelost. Ook uit veiligheids overwegingen kan het prettig zijn die scheiding aan te brengen. Voor de audio signalen worden twee trafo(tjes) gebruikt die uit een telefoonmodem zijn gesloopt en om de data te scheiden heb ik opto-couplers 4N35 gebruikt.

 

De onderdelen kunnen op gaatjes print worden gemonteerd.

 

Zo is het uiteindelijk geworden.


 

Daan PAFNB